ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان همزمان با آغاز مذاکرات بیروت و تل‌آویو آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد

امیرعبداللهیان: ایران علاقه‌مند به توسعه دامنه جنگ در منطقه نیست

امیرعبداللهیان: ایران علاقه‌مند به توسعه دامنه جنگ در منطقه نیست وزیر امور خارجه امروز در دیدار نخست‌وزیر واتیکان در ژنو با بیان اینکه ایران علاقه‌مند به توسعه دامنه جنگ در منطقه نیست، آنچه در غزه می‌گذرد را نسل‌کشی خواند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 13
کد خبر: ۲۱۸۳۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که در رأس هیأتی و برای شرکت در دومین نشست مجمع جهانی پناهندگان در ژنو حضور دارد، پیش از ظهر امروز چهارشنبه ۲۲ آذر، با کاردینال پیترو پارولین نخست وزیر واتیکان در هتل محل اقامت خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

امیرعبداللهیان ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، به گفتگوی تلفنی مهم اخیر آیت‌الله رئیسی با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان اشاره کرد و از استمرار این گفتگوها بین ایران و واتیکان در زمینه‌های مختلف استقبال کرد.

 

وی گفت‌وگوهای دینی و علمی بین ایران و واتیکان را مهم و اثرگذار خواند و افزود: همواره از این گفتگوها حمایت می کنیم.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین از مواضع خوب واتیکان درباره فلسطین قدردانی کرد و افزود: واتیکان می‌تواند نقشی موثر در پایان دادن به نسل‌کُشی در فلسطین داشته باشد.

 

وزیر امور خارجه حماس را جنبش آزادیبخش خواند که علیه اشغالگری می‌جنگد و گفت: آنچه در غزه در حال رخ دادن است، نسل‌کشی است و جهانیان آن را قابل تحمل نمی‌دانند.

 

امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه ایران علاقه‌مند به توسعه دامنه جنگ در منطقه نیست، تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای توقف حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع در غزه و کرانه غربی و نیز پایان محاصره غزه و ارسال کمکهای انساندوستانه را تبیین کرد.

 

امیرعبداللهیان ابتکار سیاسی به ثبت رسیده توسط ایران در سازمان ملل متحد را یک راهکار دموکراتیک برشمرد که می تواند پایان بخش بحران فلسطین باشد و ساکنان اصلی و صاحبان حقیقی فلسطین از همه ادیان مسلمان و مسیحی و یهودی می‌توانند با شرکت در یک رفراندوم، دولت مستقل مورد قبول خود را تعیین کنند.

 

این دیپلمات عالیرتبه ایرانی با بیان اینکه دو کشور ایران و واتیکان در آستانه هفتادمین سالگرد روابط قرار دارند، آمادگی خود را برای استقبال و میزبانی از وزیر خارجه واتیکان در تهران اعلام کرد.

 

کاردینال پارولین نخست وزیر واتیکان نیز ضمن ابراز خرسندی از دیدار و استقبال از گفت‌وگوها و مشورتهای مشترک در سطوح مختلف، نسبت به شرایط جاری در فلسطین ابراز نگرانی کرد و گفت: واتیکان از برقراری آتش‌بس و توقف فوری جنگ در فلسطین حمایت می‌کند.

 

وی تاکید کرد: پاپ فرانسیس بارها بر ضرورت توقف جنگ و ایجاد آتش بس و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه برای مردم فلسطین و یافتن راه حل سیاسی برای بحران تاکید کرده است.

 

کاردینال پیترو پارولین همچنین به تلاش واتیکان برای ارسال کمک های انسان‌دوستانه به فلسطین اشاره کرد و گفت: راهکار سیاسی تنها راه حل بحران فلسطین است و باید برای یافتن راه حل سیاسی تلاش کرد.

 

به گزارش فارس، امیرعبداللهیان شب گذشته نیز با وزرای خارجه تونس و لبنان دیدار کرد و صبح امروز نیز با همتای عربستانی خود ملاقات و درباره مناسبات دوجانبه و اوضاع غزه به گفت‌وگو پرداخت./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار